Glimåkra folkhögskolas vackra miljö lämpar sig utmärkt för endagskonferenser, konferens med övernattning och familjefester. Vi har även uthyrning av lokaler såsom Aula, Blackbox (dramasal) och Blå Hallen (idrottshall), för privatpersoner, föreningar, företag och kommun. Skolans gäster har även tillgång till internet via WiFi i kurslokaler och boende.

Konferens

Vi har flera konferensrum av olika storlek med utrustning såsom videoprojektor, ljudanläggning (både fast och portabel), whiteboardtavla, blädderblock m.m. Möbleringen är oftast enkel att förändra och komplettera enligt era önskemål. Diskutera gärna behoven redan vid bokning så att allt är förberett när ni kommer.

Vi har rum för upp till 10, 25 eller 40 personer, samt vår aula som rymmer 125 personer. I samband med konferenser ingår som regel fruktvagn och kaffe m.m. För konferenser med övernattning kan en mer exklusiv middag erbjudas. Skolan kan även servera vin och öl till måltider om så önskas. Då söker vi temporärt utskänkningstillstånd för ert evenemang. Vi skräddarsyr enligt era önskemål.

Evenemang och festmåltider

Glimåkra folkhögskola lämpar sig utmärkt för sammankomster såsom bröllop, festmiddagar och minnesstunder. Vi erbjuder en varierande meny för den festmåltid du vill ha serverad.

Skolan kan även vid dessa tillfällen erbjuda servering av vin och öl till måltider, på samma sätt som under konferenser.

Matsal

Matsalen är lätt att möblera om efter önskemål. I lokalen finns takmonterad videoprojektor och ljudanläggning för tal, sång, dator eller andra enheter. Trådlös mikrofon finns inkopplad och anläggningen kan kompletteras med fler mikrofoner vid behov. Matsalen rymmer upp till 150 personer.

Aula

I aulan finns professionell videoprojektor och möjlighet att koppla in din dator. Ljudanläggningen lämpar sig väl för tal, sång och instrument. Aulan rymmer 150 personer men kan utökas till ca 180 vid behov. Scenen är 7 meter bred och 5,6 meter djup.

Blackbox

Skolan har en teater/dans-sal med dansmatta och spegel på ena väggen. I lokalen finns även piano och ljudanläggning. Golvytan mäter ca 9 x 6 meter.

Blå Hallen

Vårt allaktivitetshus inrymmer en sporthall med utrustning för bred sportutövning på en golvyta som mäter ca 20x 30 meter. I sporthallen finns även ljudanläggning för inkoppling av enheter såsom mobil/dator/CD.

Bokning

Vid förfrågningar, hyra av lokaler samt bokning av konferenser, evenemang och fester vänligen skriv till kökschef: sara.persson@glimnet.se. Vi sänder alltid ut en skriftlig bokningsbekräftelse via epost med detaljer kring din beställning gällande måltider, lokaler samt där det framgår vilken utrustning ni önskat.

Önskas endast boende skriv till info@glimnet.se

Under läsåret har skolans expedition normalt öppet till kl. 17.00 och köket stänger kl. 18.00 på vardagar. På fredagar stänger både Kök och Expedition kl. 15.00. Bokning för boende över helg måste därför göras innan kl. 15.00 på fredagar. Tänk på att under lovtider är expeditionen endast öppen till kl. 13.00 på vardagar och skolans epost vittjas inte heller efter detta klockslag. Vecka 31 är vandrarhemmet stängt.

Välkommen!