Mycket av folkhögskolelivet upplevs på internatet. Fika i köket, biljard- eller dartspel i dagrummet, sena beslut om volleyboll- eller innebandyturneringar, djupa samtal… Här kan man få vänner för livet! Det kanske till och med kan bli roligt att diska och städa, bara man gör det tillsammans!

När lektionerna är slut för dagen

Idrottshallen och beachvolleyplanen inbjuder till lagsport och gymmet till individuell träning. Året om badas det bastu. Turneringar arrangeras med jämna mellanrum där studerande och personal drabbar samman i matcher.

För musik- och estetiskt intresserade finns tillgång till övningsrum. Andra populära fritidssysslor är att spela sällskapsspel eller åka på gemensamma utflykter. När vädret tillåter kan man bada utomhus i Trollabadet eller låna skolans kanoter/kajaker.

Rum på internatet

Totalt finns det nästan 100 rum på internatet, varav en del är reserverade för deltagare på kortkurser. Rummen är fördelade på flera olika hus.

Illustrationsbild över skolområdet

Villa 1-8 har 6 enkelrum av varierande storlek (8 – 12 kvm.) Här delar man på 3 toa varav 2 med dusch, kök/allrum samt tvättutrymmen.

Villa A1 o A3 har vardera 5 enkelrum i 2 våningsplan. Här delar man på 2 toa, 1 med dusch samt kök och vardagsrum. I källaren finns tvättutrymmen och övningsrum.

Nya Prästgården där keramikkurserna håller till, har 4 rum på ovanvåningen med gemensam toa/dusch, tvätt, kök och allrum.

Elevhemmet som inrymmer våra äldsta rum har 20 rum varav 1-2 kan bli dubbelrum. Alla rummen är på 16 kvm. och ligger två och två med gemensam entré med toa/dusch. Två av rummen är anpassade för rullstolsburna. Dessa rum har egen toalett och dusch. Boende i dessa rum får tvätta och laga sin helgmat i intilliggande synkursens lokaler. I anslutning till Elevhemmet finns kök och allrum. Tvättstugan finns i källaren.

Du hittar mer information om t ex kostnader på sidan Studieinformation.

Möbler

Samtliga rum är möblerade med säng/madrass, sängbord, skrivbord, stol, 1-2 garderober och skrivbordslampa. I vissa av rummen finns även en fåtölj. Köken är utrustade med porslin, bestick, grytor, spis, mikrovågsugn, vattenkokare och kaffebryggare. All annan utrustning som sängöverkast, täcke, kudde, lakan och handdukar skall du själv ta med. För att göra ditt boende lite mer personligt kan du ta med egna mattor, prydnadssaker och liknande.

Hyreskontrakt

Internetanslutning finns på internatet (utan extra kostnad)

När du kommer till skolan i augusti, får du skriva under aktuellt hyreskontrakt. Kontraktet gäller för hela läsåret. Om du avbryter dina studier eller önskar flytta ut från internatet har du två månaders uppsägningstid på rummet.

De som bor på internatet ansvarar tillsammans för städning av de gemensamma utrymmena. Dammsugare och grundutrustning för städning ingår.

Husdjur är ej tillåtna på internatet.

Försäkring

Du som bor på internatet skall ha en hemförsäkring. Som regel täcks dina saker av hemförsäkringen som din familj har, om du fortfarande är folkbokförd på hemorten. Är du inte längre folkbokförd på din hemort, får du själv lösa en hemförsäkring via ett försäkringsbolag. Detta är särskilt viktigt att tänka på om du tar med dator, musikinstrument eller andra värdefulla saker hemifrån.