Träning, kost och hälsa

Denna profil passar dig som gillar att träna och vill fördjupa dina kunskaper ytterligare inom träning, kost och hälsa


Du kommer att få lära dig mer om kroppens anatomi, olika träningsformer som styrketräning, konditionsträning och rörlighetsträning samt kost. En stor del av profiltiden kommer att innebära att du som deltagare är fysiskt aktiv och lär dig hur du själv kan planera och strukturera din träning för att nå ett visst mål. Du kommer även att lära dig att instruera, organisera, leda och motivera andra i träning. Profilen kan ge dig en behörighet i Idrott och Hälsa 2. Profilen kan vara förberedande inför fortsatta utbildningar inom träningsbranchen, som PT och idrottslärare. De ansvariga lärarna är, förutom lärare i Idrott och Hälsa och erfarna träningsinstruktörer, utbildade kostrådgivare samt att en av dem är licensierad personlig tränare och löpcoach.

 

"Profilen träning, kost och hälsa har lärt mig mycket. Inom både fysisk träning och själva tänket bakom träning. Man får lära sig utföra övningar som man både kan göra på gymmet, hemma eller i naturen och våra lärare är väldigt duktiga på att korrigera så att vi både gör rätt, och inte skadar oss, och så att vi får ut så mycket som möjligt av vår träning. Men vi lär oss även varför vi tränar och vad träningen gör med våra kroppar. Jag själv tycker vi har en god gemenskap i profilen och under träningspassen pushar vi varandra in i det sista. Alla i gruppen är olika, har olika träningsbakgrund, skador och rädslor. Men det är det som gör denna profilen så grym, för man växer något enormt som människa, både i muskelmassa och som person"


Välkommen med din ansökan om du vill få en bättre hälsa, utveckla din träning, lära dig mer om kost och inspireras tillsammans med andra med samma intresse!

 

Profilen är en del av Allmän kurs som du läser mer om här. Vill du skicka in en ansökan direkt - gör det här!

Modified 2022-03-03 11:21:42