Textilkurs 

Kursen är fulltecknad för läsåret 2022-2023

Kursen är för dig som är intresserad av textilt hantverk, nyfiken och vill utveckla din kreativa sida. Du är pensionär eller ledig dagtid av annan anledning.

"Tänk att få lära så mycket!
Trådar som kan bli tyg, kan färgas, stickas och broderas...
… och som får oss att må så bra tillsammans"

 

Kursinnehåll

Vävning med teori och praktik är huvudämnet. Uträkningar, vävuppsättning, teknik- och materiallära, formgivning, montering mm. Har du väverfarenhet sen tidigare, utgår vi från dina kunskaper. Du får även prova andra textila tekniker som:

 
Tygtryck – egna former i enkla schablon- och stämpeltryck
Tovning – våttovning på olika sätt till hattar, figurer, tofflor mm, torrtovning för att bygga upp finare mönster och bilder
Broderi – fritt broderi, ex skarvsöm, sashiko, yllebroderi
Färgning – syrafärgning på ullgarn, reaktivfärgning för bomull och lin

Kurstid

15 augusti - 9 juni. Textilkursen är på halvtid. Lektioner måndagar och onsdagar 8.50-12. Schemalagd tid för kursen är 10h/v.

Kostnad

Undervisningen är kostnadsfri. Du betalar för material, resor vid studiebesök och en externatavgift på 190 kr per månad.

Gemensamma aktiviteter

Tillsammans med skolans övriga studerande deltar du i gemensamma föreläsningar och skoldagar. Läser du på helfart brukar det motsvara ca 5 skoldagar under ett läsår. Varje måndag har vi gemensam infofika för kursdeltagare och personal.

Så söker du till kursen

Ansökan skickas in senast den 1 maj. Även senare inkomna ansökningar behandlas, och du kan komma att antas i mån av plats. Läs mer om att ansöka till våra kurser. Du kan också söka direkt till kursen via den här länken.

Kursföreståndare

Marie Rolander
marie.rolander@glimnet.se
Tel 044 44832

 

Modified 2022-08-24 13:01:08