">

Studiobesök på Sveriges Radio

Kursdeltagare från folkhögskolans Preparandlinje besökte på tisdagen P4 Kristianstad, Sveriges Radio. Ett nyttigt besök för båda parter. Radion är som media ett bra sätt att ta till sig information om man inte har fullgod syn. Men det var också ett sätt att testa hur tillgänglig radiostationen och dess personal är för besökare med synnedsättning.

Den lilla Glimåkradelegationen fick en kort historik tillsammans med rundvandring. Lokalradion, som det hette när den startades 1977, var faktiskt först ut i Kristianstad. Radiolegendarer som Walde Bengtsson, Bosse Klaar och den för många välkände TV-profilen (!) Jesper Aspegren fanns med när sändningarna började för över 40 år sedan.

Det blev också en titt in i studion när Linda Evereus sände programmet Förmiddag och hon förklarade hur sekundviktigt radion är.

– Jag pratade lite för länge med min förra gäst, så nu måste jag kapa femtio sekunder innan Kulturnyheterna ska in från Stockholm, förklarade Linda.

P4 Kristianstad besökte folkhögskolan under synkursens upplevelsevecka och du kan höra programmet här. (Cirka 14 minuter in i programmet kommer första inslaget.)

Modified 2019-09-03 07:58:49