Studiemotiverande Folkhögskolekurs SMF

Denna kurs riktar sig till dig som vill komma igång med din grund- eller gymnasieutbildning.

Ansök nu

 

Förhoppningsvis kommer du hitta inspirationen till att gå vidare i livet genom att börja studera eller hitta nya vägar att få ett jobb du kan försörja dig på. Kursens innehåll kommer tas fram genom deltagarnas behov, intresse och erfarenheter. Ungefär hälften av veckans lektioner består av traditionella ämnen som matematik, svenska och engelska. Men lektionerna kommer garanterat skilja sig från de matte-, svenska- och engelskalektionerna som du är van vid från grundskolan/gymnasiet. Nivån kommer att ligga på årskurs 9-nivå samt första gymnasiekursen i respektive ämne. Övriga lektioner i veckan kommer utformas ihop med er. Här kan det bla bli studiebesök, träning, matlagning och annat som intresserar er.

För att få gå kursen är du (eller blir nu) inskriven på arbetsförmedlingen. Arbetsförmedlingen står då för aktivitetsstöd under dina studier. Även busskort för en total kostnad på upp till 2000kr får du finansierat. Du kan läsa kursen från 16 år. Söker du via arbetsförmedlingen registrerar de dig på 13 veckor till att börja med, men du har sedan möjlighet att fortsätta terminen ut på Allmän Start.

Kursen startar den 10 januari och terminen slutar 10 juni. Vi ser kursen som en start eller omstart på dina studier och efter denna termin finns det möjlighet att fortsätta läsa resten av din gymnasieexamen hos oss.

Har du frågor får du gärna kontakta kursföreståndare, Pernilla Björkman - pernilla.bjorkman@glimnet.se.

Modified 2021-11-25 11:41:00