Studiemotiverande Folkhögskolekurs SMF

Denna kurs riktar sig till dig som är över 16 år och inte är klar med din gymnasieutbildning. Under 13 veckor jobbar ett tight lärarteam med din framtid.

 

Förhoppningsvis kommer du hitta inspirationen till att gå vidare i livet genom att börja studera eller hitta nya vägar att få ett jobb du kan försörja dig på. Kursens innehåll kommer tas fram genom deltagarnas behov, intresse och erfarenheter. Ungefär hälften av veckans lektioner består av traditionella ämnen som matematik, svenska och engelska. Men lektionerna kommer garanterat skilja sig från de matte-, svenska- och engelskalektionerna som du är van vid från grundskolan/gymnasiet. Övriga lektioner i veckan kommer utformas ihop med er. Här kan det bla bli studiebesök, träning, matlagning eller annat som intresserar er.
SMF är ett samarbete mellan folkhögskolan och arbetsförmedlingen. För att få gå kursen krävs det att du är inskriven på arbetsförmedlingen, är över 16 år och inte är klar med din gymnasieutbildning. Under tiden du studerar SMF har du möjlighet att få aktivitetsstöd eller utvecklingsersättning.

Kursen startar den 10 januari. Har du frågor får du gärna kontakta kursföreståndare, Pernilla Björkman - pernilla.bjorkman@glimnet.se.

Vill du ansöka till kursen ta gärna kontakt med Pernilla, men den formella anvisningen till kursen sker genom din kontakt på Arbetsförmedlingen.

Modified 2020-04-02 12:28:50