Programmering och webbdesign

En profil som passar dig som vill lära dig att programmera och att designa webbsidor. Du kanske har som mål att arbeta inom detta område i framtiden?


Programmering och webbdesign


Vi börjar med att skapa enklare webbsidor. Du lär dig HTML och CSS med tonvikt på att du ska förstå din kod. Vi kodar med en editor som har stöd för olika programspråk. När du väl lärt dig grunderna får du lära dig hur JavaScript fungerar. I några olika projekt lär du dig ett programspråk som gör att en webbsida kan bli interaktiv. Du får göra en egen miniräknare och ett eget spel i JavaScript. I slutet av kursen får du testa att göra dynamiska webbsidor där information lagras i en databas. De moment som ingår i kursen är HTML, CSS, JavaScript, PHP och MySQL. Det ingår även digital bildhantering (Adobe Photoshop), vilket gör att du kommer att jobba med projekt där du får omsätta dina idéer till bilder, animeringar och olika applikationer.

En del av utbildningen på den här profilen sker i samverkan med våra större utbildningar i programmering. Det innebär att du får ta del av videoföreläsningar (oftast varje vecka). Under veckan finns sedan handledningstillfällen där du träffar lärare på plats.

 

”Programmering är roligt :)
Kod är lite som poesi ^^
Att kunna ett programspråk är meriterande!”

Välkommen med din ansökan om du vill lära dig mer om programmering och webbdesign!

Profilen är en del av Allmän kurs som du läser mer om här. Vill du skicka in en ansökan direkt - gör det här!

Modified 2020-02-28 12:39:52