Programmering och speldesign

En profil som passar dig som vill lära dig att programmera och att designa egna spel. Du kanske har som mål att arbeta inom detta område i framtiden?


Programmering och webbdesign

Vi börjar med att skapa enklare spel. Du lär dig Unity3D och C# med tonvikt på att du ska förstå din kod. Vi kodar med Visual Studio som har stöd för olika programspråk. När du väl lärt dig grunderna får du lära dig hur C# och speldesign i Unity3D fungerar. Du lär dig hur interaktivitet och 3D-grafik fungerar i en spelmotor och vilka delar som ingår i ett färdigt spel och i slutet av kursen får du testa att göra ett större spelprojekt i 3D. De moment som ingår i kursen är C#, Unity och speldesign. Det ingår även delar i kursen där vi tittar på behovet av digital bildhantering (Adobe Photoshop/ Substance Painter), ljudproduktion (Audacity/ LMMS) och 3D-modellering (Blender/ Autodesk Maya) i spel.


En del av utbildningen på den här profilen sker i samverkan med våra större utbildningar i programmering. Det innebär att du får ta del av videoföreläsningar (oftast varje vecka). Under veckan finns sedan handledningstillfällen där du träffar lärare på plats.

 

”Programmering är roligt :)
Kod är lite som poesi ^^
Att kunna ett programspråk är meriterande!”

Välkommen med din ansökan om du vill lära dig mer om programmering och speldesign!

Profilen är en del av Allmän kurs som du läser mer om här. Vill du skicka in en ansökan direkt - gör det här!

Modified 2020-07-29 14:28:07