Naturkunskap 2 - distans

Tyvärr kommer kursen Natukunskap 2 - distans inte starta hösten 2022. Vi har fått många som sökt till kursen, och vi beklagar att vi pga personalförändringar inte kan genomföra kursen som planerat.

 

Behöver du lägga till Naturkunskap 2 till dina gymnasiebehörigheter för att söka vidare? Då passar Naturkunskap 2 - distans bra.

Naturkunskap 2 ges helt på distans, utan fysiska träffar. Kursen vänder sig till som läser/läst på folkhögskola alternativt till dig som redan har grundläggande behörighet från gymnasie/komvux. Då kursen ges på folkhögskola ger den bara behörighet till högskolestudier utan att påverka eventuella betygspoäng eller omdöme. På kursen kommer det vara deltagare från Glimåkra folkhögskolas andra kurser blandat med deltagare enbart antagna till distanskursen - men hela kursen ges helt på distans för alla.

Vad krävs?

För att delta i kursen behövs följande:

  • Behörighet i Naturkunskap 1a1 + 1a2 alternativt 1b.
  • Fyller minst 18 år det år kursen börjar.
  • Viss datorvana. (Programvara för distansstudier får du av skolan under din studietid.)
  • Dator med kamera och mikrofon.
  • En kursbok i naturkunskap. Denna står du själv för. (Vilken kursbok som används meddelas av lärare i god tid innan kursstart)
  • Intresse för naturkunskap!

Kursen pågår under hela läsåret med start i augusti. Den mesta av studietiden kan du välja att förlägga när som helst under veckorna, men några pass kommer under året vara schemalagda och du behöver då kunna närvara digitalt.

Kursen i sig ger inte möjlighet till CSN då den är för liten i omfattning, men kan ge rätt till CSN om den kombineras med andra studier. Kursen motsvarar 10% studietakt.

Modified 2022-06-07 16:14:34