LoL-Turnering 28 april

Hej alla LoL-entusiaster! Glimåkra folkhögskola anordnar nu en turnering där ni kan få chansen att utmana våra deltagare på skolan. Turneringen kommer spelas den 28:e april, och kommer börja klockan 17:00.

Om ni är sugna på vara med och spela kan man anmäla sig igenom att skicka ett mail till tobias.sjunnesson@glimnet.se med följande information:

  • Lagets namn
  • Summoner names på samtliga spelare, inklusive sub
  • Lagkaptenens Discord ID

Sista anmälningsdag är dagen innan turneringsstart, den 27:e  april. Eftersom bara 16 lag kan delta kan det vara smart att anmäla er tidigt, snarare än sent.

Här är lite information om hur turneringen kommer se ut och vad den har för regler.


Format:

Single elimination Bo1 matches, finals Bo3

Server: EUW

Team size: 5+1 Substitute

Tournament size: Max 16 teams

Game mode: Tournament Draft

Map: Summoner’s Rift

 

Vi kommer att seeda lagen efter sista anmälningsdag, det kommer att vara rank-baserat. Därför är det viktigt att ni skickar era Summoner names som ni kommer spela med under turneringen, summoner names som inte är med i er anmälan kommer inte godkännas för spel. 

 

Priser:

Första pris: Presentkort på Komplett värde: 350kr

Andra pris: Presentkort på Komplett värde: 150kr

Regler

• Game pauses:

Eftersom vi komer spela på Tournament draft så finns det möjlighet att pausa matcher, pausa får man göra i max 15 minuter och det är endast vid nödsituationer (Tekniskt strul, personlig kris..). Om man skulle behöva pausa så skickar man ett meddelande till en tournament admin på Discord med anledning, samt meddelar andra laget. När man är redo igen så frågar man andra laget om det är okej att starta igen. Efter man har fått ett OK så resumar det laget som startade pausen. 

Det är 15 minuter total paus ett lag kan använda, det betyder att flera olika pauser räknas ihop.

• Speletikett:

Vi vill naturligtvis att alla ska kunna trivas och ha kul, det betyder att man inte får vara toxic eller orsportslig. Om någon skulle bete sig illa i chatten så kan man screenshotta och skicka in bild till admin på Discord. Vi kommer ha en nolltolerans mot saker som uppfattas som toxic, så lag som har spelare som har varit toxic i turneringen har en risk för att bli diskade. Dåligt beteende i andra former kan rapporteras till admin.

• Game start times:

Varje spelrunda i turneringen kommer ha en sista tid den startas, om man är mer än 15 minuter för sen (detta innebär om man inte är redo att starta, oavsett anledning) så kommer man bli diskad.  Det betyder att samtliga spelare i ditt lag måste vara redo vid match start. Därför kan det vara bra om man har en sub redo om någon skulle få datorstrul eller behöva sticka. Vi vill att alla matcher ska bli spelade och vill verkligen undvika walkovers. Ta screenshot när någon har blivit försenad och skicka till admin på Discord.  

• Team roster och subs:

I er anmälan så skickar ni in summoner names på alla spelare i ditt lag, det gäller även om ni har en avbytare (substitute). Summoner names kommer delas till alla deltagare i turneringen i en Discord kanal, så man kommer kunna verifiera om det är foul play på gång. Spelare som inte är med i er roster, kommer inte tillåtas att spela efter turneringsstart. Sista dag för att ändra roster kommer vara dagen innan turneringen (datum). 

 

Vi kommer även livestreama turneringen på den här länken: https://www.twitch.tv/glimakra, där några av våra deltagare som går på Esport och spelidé kommer kommentera och underhålla. Ni kan läsa mer om den kursen här: https://glimnet.se/pages/esport-spelide

Vi ses den 28:e april! Hoppas på en bra turnering!

 

Livesändning!

https://www.twitch.tv/glimakra

https://www.twitch.tv/glimakraesport

https://challonge.com/lteqvgpb

 

Om ni har frågor om turneringen kan ni skicka dom till tobias.sjunnesson@glimnet.se.

Modified 2021-04-28 18:37:46