Händelserik vecka – Glimmaspel och invigning

Glimmaspelen har varit en start på folkhögskoleåret under många år. Invigningen är högtidlig med tal av rektor, vi tänder Glimmaspelselden som brinner under hela dagen och varje lag får en fana.

– Efter det jämna riksdagsvalet i söndags var det väl ingen som kunde tro att det skulle bli mer dramatiskt, välkomna till Glimmaspelen 2018, sa rektor Joakim Hector i sitt inledningstal.

Alla kursdeltagare mixas i olika lag för att chansen att lära känna deltagare från andra kurser är så stor som möjligt. De ska utföra lära-känna övningar som t ex lära sig namnen på gruppens medlemmar, ta reda på hur gamla de är och ställa sig i åldersordning.

Det samlas sedan poäng på olika stationer med kryddtest, vattentransport, boll– och stövelkastning och dataspel.

Vinnande laget fick utöver äran också sötsaker att mumsa på.

 

På tal om sötsaker bjöds det på glass när Villerkulla, vårt nybygge invigdes på riktigt. Det har varit i bruk sedan terminsstarten men nu blev det bandklippning av skolföreningens ordförande Lars Persson.

– Det är väldigt roligt att kunna stå här idag och inviga det här viktiga tillskottet för skolans verksamhet. Det är ju angenämt att det är många kursdeltagare på follhögskolan, sa Lars Persson när han klippte det gröna bandet som rektor Joakim Hector och ”kontrollanten” Lasse Månsson höll i.

Lasse, som en gång gått på Baslinjen, har varit en idog dokumentatör av bygget från start till mål.

Gospellinjen underhöll och det sjöngs allsång.

Som avslutning bjöds det som sagt på glass i alla de former.

 

Modified 2018-09-13 10:34:24
Author
Mikael Persson