Hälsa och inre balans

Hälsa och inre balans

Denna profil passar dig som vill lära känna dig själv bättre, upptäcka egna inre resurser och hitta mer balans i livet


Syftet med denna profil är att öka din självkännedom, förbättra din självkänsla och ditt självförtroende, ge plats för bättre relationer, lära dig att slappna av, använda mer av dina inre resurser (för studier och i ditt personliga liv), och skaffa dig redskap som du ska öva under året och ta med dig vidare i livet. Du kommer att bland annat träna på att planera och nå ett mål, hantera stress, känna igen och uttrycka dina känslor och behov, utveckla ett empatiskt lyssnande samt självempati. Dessa redskap som vi kommer använda är bland annat avslappning, mindfulness, positiv visualisering, kontaktskapande kommunikation (nonviolent communication) och övningar i personlig utveckling. Allt detta bidrar till bättre inlärning, ökad koncentration, underlättad konflikthantering, mer inre ro, och ökad livsglädje. Vi befrämjar kreativitet och använder olika arbetssätt som diskussion, gruppsamtal, reflektion och kropps- och sinnes-övningar.

 

"Hälsa och inre balans är en profil för alla. Den har hjälpt mig att se saker i ett större perspektiv. Allt är inte svart eller vitt. Känslor är inte bara arg eller glad. Det finns så mycket att utforska om sig själv, hur man fungerar och reagerar. Jag känner att mitt liv är mer positivt med hjälp av det jag har lärt mig här. Hälsa och inre balans är en perfekt plats att öppna sig på, att komma ur sitt skal, att utmana sig själv och att lära sig något nytt om sig själv. Och det är just det som gör profilen så bra. Ingenting är rätt eller fel. Jag känner mig trygg där."


Sköt om dig och ge dig själv en tid för att utveckla dig som människa och för att göra en spännande resa tillsammans med andra som har samma intresse.

 

OBS! Profilen är inte terapi. Profilen är en del av Allmän kurs som du läser mer om här. Vill du skicka in en ansökan direkt - gör det HÄR!

 

 

Modified 2022-03-03 11:20:11