Gospellinje

Vi har enstaka platser kvar!

Sök till Gospellinje

 
Gospellinjen är en musiklinje med stor musikalisk bredd och vänder sig till dig som är sångare eller instrumentalist (trummor, bas, gitarr och klaviatur) och vill utveckla dina musikaliska kunskaper. Under läsåret jobbar vi med Gospelns alla olika stilar som innefattar bl.a. soul, funk, jazz m.fl. Vi jobbar tillsammans fram ett tight sound och en repertoar inför kommande turnéer o spelhelger, ca 30-40 konserter!

 

I kursen görs också en 12-dagars studieresa till Chicago! En helt fantastisk upplevelse!!

Årets gospellinje heter Injili Gospel Choir. Följ deras år på Instagram eller Facebook. Där finns även turnéschema. Välkomna!

Sök kursen nu - direktlänk till ansökan via webb

 

Gospeln som musikgenre är utmanande och spännande med tekniska svårigheter vilket utvecklar och berikar både din musikalitet och personliga utveckling. Ämnen el moment som förekommer är bl.a. teori/gehör, ensemblespel, kör, individuella lektioner, körledning, rytmik, koreografi, plankning o notation m.fl. Du får grunderna i den kristna tron, varifrån gospeltexterna har sitt ursprung, och en kulturell och historisk bakgrund till gospelmusiken.

Att gå Gospellinjen kommer ge dig ett år fyllt med sång, spel, glädje, utmaningar och en möjlighet att jobba tillsammans med andra som har samma brinnande intresse för Gospelmusikens breda, rika innehåll och uttryck! Ett år på gospellinjen innebär många härliga möten med olika människor!

För oss är det viktigt att alla får vara sig själva, oavsett tro, tankar, bakgrund och erfarenheter, med respekt och omsorg för varandra.

Tveka inte...

...SÖK!

 

Lärare

Anton Hermansson - utbildad vid musikhögskolan i Malmö,
Undervisar i: Ensemble, gitarr, brukspiano, liveljud, bruksgitarr
 
Eva Rietz - utbildad vid musikhögskolan i Malmö
Kursföreståndare för gospellinjen
Undervisar i: kör, körledning, rytmik, gospelhistoria, teori, gehör
 
Petrus Vingren - utbildad vid musikhögskolan i Örebro
Undervisar i: Ensemble, piano, brukspiano
 
Sara Ekdahl, utbildad vid musikhögskolan i Malmö samt på CVI i Köpenhamn (CVT)
Undervisar i: Sång, kör
 

Gästlärare

Under läsåret jobbar vi för att samordna dagar o inspirerande samarbete med en eller flera kända och erfarna Gospelkörledare/artister från Sverige och USA. Genom åren har vi bland annat jobbat med Myron Butler, Samuel Ljungblahd, Frank Ådahl, Walter Owens, Per-Erik Hallin, Anna Weister Andersson m.fl.

Kontakt

Mailadress till kursföreståndare: eva.rietz@glimnet.se

Information om kursen

Längd; 1 år (finns även 1-2 platser på Gospellinjen åk2)
Antal kursdeltagare; 22

 

Årets Gospellinje (21/22) heter Injili Gospel Choir

De har en facebooksida och ett Instagramkonto där det finns aktuell information o senaste nytt! Så även turnékalender!

Modified 2022-05-24 11:04:18