Gospellegendaren Butler besökte Glimåkra

 

Gospelkursen vid Glimåkra folkhögskola har under flera år haft ett samarbete med Gospelverkstaden i Stockholm som grundades av svenske gospelprofilen Lasse Axelsson, 1988.

Det är tillsammans med just Gospelverkstaden som Myron Butler haft inspirationsseminarier och när det uppstod en lucka i schemat så fick Glimåkra folkhögskola möjlighet till ett besök.

– Vi har nog aldrig haft en så känd gospelpersonlighet hos oss på skolan tidigare, säger Eva Rietz, kursföreståndare på gospelkursen.

Mötet med den synnerligen namnkunnige gospelledaren Myron Butler blev något försenat men rakt in i gospelsalen la han till med ett stort leende när han hörde årets kör.

– Ni är fantastiska, det hörs att ni älskar det ni gör.

 

Myron Butler är från Dallas, Texas och sedan början av 90-talet har utvecklingen av den moderna gospelmusiken på många sätt drivits från Texas. Mitt i allt detta har Myron Butler hela tiden funnits som låtskrivare till den stora kören Dallas Forth Worth Mass choir. Som ledare för den mindre kören God’s Property på Kirk Franklins skiva med sånger som ”STOMP” och ”My life is in your hand”. Myron leder nu sin Stellar Award-vinnande grupp ”Myron Butler & Levi” och är Minister of Music i pastor TD Jakes kyrka ”The Potter’s House”. 

 

Norra Skåne

 

Webb-TV Kristianstadsbladet

 

Kristianstadsbladet

 

 

Modified 2019-01-25 08:28:18
Author
Mikael Persson, mikael.persson@glimnet.se