Vår Glimmadag för våren

Med regnet smattrande mot taket påbörjade några förväntansfulla deltagare sin Glimmadag på Glimåkra folkhögskola. På schemat stod ridning och ridhuset ångade av förväntan. För flera av deltagarna var det första gången på hästryggen. Snabbt rann timmarna iväg och det var stolta deltagare som kunde konstatera att de hade skaffat sig en alldeles ny erfarenhet.

Även hemma på skolans område drog, likt en osynlig tråd, upptäckarlusten och viljan att prova på nya upplevelser fram. I korridorer och klassrum myllrade det av nyfikna deltagare som ville ta del av det breda utbud som dagen erbjöd. Med alltifrån origami, badminton, brädspel, nybörjafranska till skönsjungande gospel, bland mycket annat, bjöd dagen på nya utmaningar. Bekvämlighetszoner raderades ut till förmån för glädje, hängivenhet och genuina stunder. Allt det som gör Glimåkra folkhögskola till den inbjudande plats som så många upplever.

När dagen började gå mot sitt slut hade många av deltagarna inte bara stigit ut på obruten mark utan också fått med sig nyfunna vänner och oförglömliga stunder som värmer länge, länge efter Glimmadagens slut.

 

 

 

 

Modified 2019-03-13 20:53:22
Author
Marie Wetterqvist