I helgen åker hela Baslinjen på skolresa till Göteborg - och några av kursdeltagarna ska vara med i tävlingarna och spela fotboll i folkhögskolans samarbete med Älmhults IF.

">

Baslinjen åker till Special Olympic Games

Jonathan Hill visar stolt upp supportertröjan - även om han själv faktiskt ska vara på planen.'Jag är speciell' - det är temat för årets Special Olympic Games - Sveriges största idrottstävling för personer med utvecklingsstörning.

I helgen åker hela Baslinjen på skolresa till Göteborg - och några av kursdeltagarna ska vara med i tävlingarna och spela fotboll i folkhögskolans samarbete med Älmhults IF.

 

Special Olympic Games som äger rum nu i helgen den 4-6 maj är en samlad tävling i många olika sporter och det är dessutom kval till SOWSG2019 - Special Olympic World Games i Abu Dhabi nästa år.
Det är alltså en unik möjlighet inom Special Olympics Sveriges verksamhet att bli uttagen till "Sverigelaget".

Det blir invigning I Lisebergshallen i Göteborg - och den arrangeras helt enligt Special Olympics koncept med deltagarparad, uppläsning av eden och en fackla kommer att tändas. Arrangörerna utlovar en invigning långt utöver det vanliga. En upplevelse som de hoppas alla kommer minnas länge.

Glimåkra folkhögskola och Älmhults IF har sedan några år ett samarbete i ÄIF-akademin. ÄIF-Akademin består av
ungdomar med olika former av funktionshinder där några av dem till vardags går på Baslinjen.

De kursdeltagare som inte spelar i laget är givetvis med som stolta supportrar och kommer att heja på allt de kan under de tre inledande matcherna under lördagen - iklädda blåa Akademisupportertröjor.

 

Urklipp från Smålänningen den 30 april 2018:

 

 

 

Modified 2019-09-13 10:37:44
Author
Mikael Persson, mikael.persson@glimnet.se