Allmän kurs Start

Denna kurs riktar sig till dig som vill komma igång med din grund- eller gymnasieutbildning.

Förhoppningsvis kommer du hitta inspirationen till att gå vidare i livet genom att börja studera eller hitta nya vägar att få ett jobb du kan försörja dig på. Kursens innehåll kommer tas fram genom deltagarnas behov, intresse och erfarenheter. Ungefär hälften av veckans lektioner består av traditionella ämnen som matematik, svenska och engelska. Men lektionerna kommer garanterat skilja sig från de matte-, svenska- och engelskalektionerna som du är van vid från grundskolan/gymnasiet. Nivån kommer att ligga på årskurs 9-nivå samt första gymnasiekursen i respektive ämne. Övriga lektioner i veckan kommer utformas ihop med er. Här kan det bla bli studiebesök, träning, matlagning och annat som intresserar er.

För att finansiera dina studier behöver du söka CSN-bidrag, på grund- eller gymnasienivå. Om du är under 18 år måste skolan upprätta ett kommunavtal med din hemkommun, medan om du är över 18 år är välkommen utan att ett sådant avtal. Vi kan hjälpa dig med att försöka få till kommunavtalet. Är du under 20 år så beviljar vissa kommuner skollunch, böcker och busskort.

Kursen startar den 10 januari och terminen slutar 10 juni. Vi ser kursen som en start eller omstart på dina studier och efter denna termin finns det möjlighet att fortsätta läsa resten av din gymnasieexamen hos oss.

Har du frågor får du gärna kontakta kursföreståndare, Pernilla Björkman - pernilla.bjorkman@glimnet.se.

Modified 2022-03-03 11:28:04