Esport och spelidé

Modified 2018-03-08 15:17:12 history  

Kursen är för dig som under ett år vill ägna dig åt esport och spelidéer. I esport har vi främst fokus på League of Legends - ett strategiskt realtidsspel i genren MOBA (multiplayer online battle arena).

Spelidéer ger dig möjlighet att utveckla både förståelse och egna koncept kring analoga sällskaps- och brädspel.

 

Sök kursen nu - direktlänk till ansökan via webb


Esport

I esport kommer du att få tid att förbättra dig som spelare individuellt, och coachning att spela i ett lag. Under kursen analyserar vi och testar olika spelstrategier och spelvändningar. Vi försöker ge dig kunskap om hur vi människor fungerar i grupp, och hur ett lag kan förbättras genom förståelse, kommunikation och gemensamma mål. Coachning är delvis på engelska och du bör ha lätt för att uttrycka dig på engelska verbalt och skriftligt. 

I kursen ingår också gästföreläsningar och deltagande i turneringar och spelkonvent som kan vara aktuella för läsåret.

Spelidé

I kursen får du möjlighet att se datorspel och videospel ur ett bredare perspektiv. Det gör vi genom att utveckla egna koncept kring traditionella sällskapsspel och brädspel. Vi undersöker hur ett spel kan växa fram genom historiebeskrivningar, sociala och kulturella sammanhang. Du får ta fram egna prototyper till sällskapsspel, se hur man går till väga för att balansera ett spel och ge det ett värde. 

Webbprogrammering

Kursen ger dig också en inblick i webbprogrammering. Du får lära dig HTML, CSS och grundläggande programmering i JavaScript. Tanken är dels att du ska se hur man kan informera och lansera en spelidé, men också att ge dig vissa kunskaper i hur ett programspråk är uppbyggt. Du får se hur variabler, villkorsfunktioner och kontrollstrukturer skapar en grund för ett enklare webbaserade spel.

Fler ämnen på schemat

Varje vecka finns Idrott och hälsa på schemat. Dessutom har du tillgång till gym/idrottshall på kvällstid.

Livsåskådning finns som ämne under höstterminen. Här ges tillfälle att förutsättningslöst fundera över livets frågor och svar. En möjlighet att utifrån olika utgångspunkter mötas i samtal om stort och smått.

 

 

Gemensamma aktiviteter

Linjens kursdeltagare deltar, liksom skolans övriga studerande, i informationssamlingar, temadagar, idrottsdagar och gemensamma föreläsningar.

När startar kursen

Här hittar du information om när läsåret och terminer startar

Kursföreståndare

För mer information och frågor kring kursen kan du kontakta

David Persson, david.persson@glimnet.se

Anders Sjunnesson, anders.sjunnesson@glimnet.se

 

Expeditionen, 044-448 00

Ansökan

Du ansöker till Esport och spelidé på blanketten "Ansökan till kurs". Ansökan skickas in senast den 18 april. Även senare inkomna ansökningar behandlas, och du kan komma att antas i mån av plats.
 
Som komplettering till din ansökan ska du berätta om:

• din bakgrund och ditt intresse för e-sport, lite om din spelnivå i League of Legends, vilken/vilka regioner du brukar logga in på

• ditt intresse för sällskapsspel och brädspel

 

 

Du söker till kurser antingen via vår webbansökan eller använder blanketten "Ansökan till kurs".

Här hittar du mer information, formulär för webbansökan samt blankett!

 

Antagning

Antagning sker utifrån en bedömning av dina insända handlingar, personligt brev, referenssamtal. Vi ser gärna att du spelat League of Legends sedan tidigare och förstår att det är en lagsport som både kräver individuell skicklighet och kommunikativ förmåga. Innan eventuell antagning sker kan vi komma att be dig spela något game med någon av oss utsedd spelare för att lära känna dig lite bättre. 

FAQ

Vad är det för skillnad på kursen "Esport och spelidé" och "Allmän linje med profil Gaming"

"Allmän linje med profil Gaming" innebär att du under 4 lektioner i veckan ägnar dig åt esport. Övriga lektioner läser du allmänna ämnen. Kursen "Esport och spelidé" är en ettårig heltidskurs.

LoL - men andra spel då?

Under året testar vi givetvis även andra spel inom esport. Men Vi har för kommande läsår valt att sätta fokus på MOBA-spelet League of Legends för att få sökande som delar samma intresse.

 

Hur ser tidsfördelningen ut mellan esport och spelidé?

Schemat bestäms strax innan kursstart, men fördelningen ser ungefär ut så här:
• Esport 3 dagar i veckan
• Spelidé, koncept till sällskapspel, programmering ca 1 dag i veckan
• Gästföreläsningar, idrott, livsåskådning, klassråd och infofika ca 1 dag i veckan 

Ska jag ta med egen dator, headset, tangentbord, mus?

Vi ser gärna att du tar med dig och använder eget headset, tangentbord och mus i kurslokalen. I lokalen där kursen har sina lektioner finns gamingdatorer. Du kan också använda egen dator i lokalen.

Om du bor på skolans internat så finns det möjlighet att ta med egen dator som du har på ditt rum. För boende på internatet finns det tillgång till trådlöst internet.