Folkhögskolan

Modified 2017-10-24 11:19:54 history  
Glimåkra folkhögskola ligger i en vacker kulturbygd i nordöstra Skåne där slättlandet övergår i skog. Väster om skolan ligger Glimåkra samhälle, åt öster finns de djupa göingeskogarna. Det betyder att det är nära till kiosk, affär, bank, post, bibliotek, friluftsbad och ishall, samtidigt som du kan gå rakt ut i den nordskånska skogen med dess omväxlande natur. Här finns rika möjligheter till korta strövtåg och längre vandringar, och inte långt härifrån kan du paddla i det som kallas för Sveriges sydligaste vildmark.
 
Folkhögskolan är uppbyggd kring en gammal prästgård från 1700-talet. Prästgårdsbyggnaden innehåller lektionssalar och konferensrum, de två flyglarna lektionssalar och kapell. Det gamla fähuset innehåller lektionssalar, datorsal, musikstudio och aula. Skolan har en gymnastikhall och styrketräningslokal. Här finns också ett internat, dels i form av ett elevhem alldeles intill skolbyggnaderna, dels som en liten stugby hundra meter därifrån. Internatet har ca 100 rum. Skolan är delvis tillgänglig för rullstolsburna, syn- och hörselskadade. 

När du kommer hit upptäcker du att en folkhögskola är mer än bara en skola. Människor i olika åldrar och med olika bakgrund möts både i arbete och fritid. Gemenskapen mellan de studerande och de som arbetar på skolan är förutsättningen för att ett folkhögskoleliv ska kunna fungera som det är tänkt. Du är välkommen in i den gemenskapen!