Läsåret 2008-2009

Modified 2018-02-14 14:54:04 history  

Glimmaspelen 2008

 "...Morgonen den 4 september 2008 gick startskottet för traditionsenliga Glimmaspelen. Spelen inleddes med invigningstal av Stefan Johansson där han under gamman eggade kombatanterna till någorlunda rättvis kamp. Han framhöll tävlingens djupa historiska rötter i den tidiga vikingatraditionen, då han påminde om att endast vinnaren på de sju haven fick hissa det blå seglet. Därefter följde flagghissning, nationalsång, eldtändning och hejaramsor. Kampen bestod av nio grenar och de genomfördes under stundom vilda och glada tillrop. Exempelvis Wiii, Tjohooo, Jippi, NeeeeeJ! och Yankee Doodle Dandy... Kampen var jämn, tidvis blöt, emellanåt knepig och ställde såväl deltagare och funktionärer på prov. Segrade detta år gjorde...

 
1:a Gospellinjen
2:a Bibellinjen
3:a Baslinjen och KY-kursen
 
Väl mött om ett år,
då kampen åter står.
Må bäste man eller kvinna
- under jubel vinna!!!"
..."

Luciamorgon

"Så mörk är natten i midvintertid, men se då nalkas Lucia! Årets Lucia heter Jonna Gertzell. Denna luciamorgon bjöd skolans kör på sedvanligt luciatåg i Glimåkra kyrka. Efteråt vankades det luciakaffe i skolans matsal - trivsamt!"

En glimrande julfest

"En skånsk julfest innehåller som sig bör Go´ mad, möed mad och mad i rättan tid! Årets julfestkommitté slog på stort och såg till att det bjöds på underhållning hela kvällen lång! Träffsäkra porträtt av skolans lärare och personal levererades på löpande band.

Fantastiskt trevligt!"

Innebandykväll

"En liten innebandyturnering avrundade vardagskvällen..."

Öppet Hus

"Ännu ett fantastiskt Öppet Hus är avverkat. Mycket och trevligt folk, värme och sol, god mat, härlig musik av Gospel- och Musiklinjen, Skrivarlinjens fina egna pjäser, Konstlinjens fina utställning, Baslinjens drama med mera med mera. Ett stort tack till alla som varit inblandade."

Skolresa

"I ett skönt sommarväder for skolans kursdeltagare och personal till trakterna kring sjön Immeln den 2 juni. För de flesta tog bussresan ett tvärt slut någon halvmil från Immelns södra spets. Där vandrade vi västerut genom skogen och sedan längs Immelns östra strand ner till Skarvik. Här väntade en välbehövlig fikapaus!

Ett gäng paddlade från Immeln upp till Skarvik och såsmåningom lyckades även de hitta de kaffekorgarna vid Skarvik. Därefter bar det av mot hamnen i Immeln. Färdsätten varierade; till fots, till sjöss med kanot och kajak, simmandes, med cykel, buss...

Grillning, bad, fotboll, volleyeboll, tipsrunda rundade av Glimåkra folkhögskolas skolresa 2009. Trivsamt!"

Avslutningsfest 2009

"Festen den 4 juni kan sammanfattas i en fantastisk kavalkad av olika uttryck, upptåg och festligheter. Kvällen började med mingel vid halvfem - och sedan var raketen igång! En formidabel middag följdes av en storartad show i aulan.

Därefter radades tårtorna upp och tårtbuffén avnjöts i matsalen. Gubbagas drog igång galan i Blå halllen. Kvällen var långt ifrån slut, för de som ville så hölls en andakt i skolans kapell, och kvällen / natten rundades av med ett gungande disco."

 

Läsåret 2008-2009