Mårtensfesten 9 november

Modified 2017-11-10 09:27:13 history  

I varje vrå på skolan sjöd det av liv. I aulan och i kapellet övades det friskt inför framträdanden på kvällen. Men det var inte bara musikaliskt spel som gällde utan även brädspel. Många deltagare valde att prova på nya brädspel där de gick in i roller och tvingades samarbeta för att vinna.

Inte mindre än fem olika äppelkakor såg dagens ljus i en äppelkakstävling, där en jury utsåg vinnaren utifrån fem olika kriterier. Vann gjorde Erövrarnas äppelkaka med tjusigt marängtak.

Matsalen genomgick under eftermiddagen en förvandling till festlokal när en grupp elever dekorerade festborden med inspiration från naturen och höstens fina färger.

I idrottshallen gick det hett till. Under förmiddagen var det badminton som gällde och en miniturnering där alla kunde delta. Även bordtennisborden användes flitigt. På eftermiddagen kom fotbollen fram och ännu en turnering gick av stapeln.

En annan hurtig grupp deltagare åkte iväg till Hovdala för att vandra allt från en halvmil till två mil i det ruggiga men vackra novemberdiset.

Alla dagens aktiviteter dokumenterades av ett gäng deltagare som gick runt och fotograferade och satte ihop ett bildspel som visades i samband med middagen på kvällen.

På kvällen kulminerade nämligen Mårtensdagen i en Mårtensfest för alla deltagare, skolpersonal och en lång rad inbjudna hedersgäster. Alla serverades smakrik och traditionsrik kalkon och äppelkaka och skolans revisor Per-Eric Mattsson avtackades efter många års tjänst.

I aulan bjöds det på härlig sång och musik, framför allt från elever på Gospellinjen men också från deltagare som jobbat med sång och musik under dagen.

Efter kaffe och wienerbröd avslutades kvällen med en stämningsfull andakt i kapellet där Gospellinjens elever bjöd på fantastisk sång och musik.

 

Author: Text: Eva Ruderstam Foto: Mikael Persson

Öppna Galleri ( bilder)