Gospellinjen 2:a året - Stockholm

Modified 2017-09-19 09:50:05 history  

I samarbete med Stockholm Gospel och under ledning av Lasse Axelsson och Mia Nygren erbjuds ni möjligheten att söka ett andra år för vidare studier. Du får möjlighet att med 75 % studietakt gå en påbyggnadskurs och på 25 % inneha en läsårslång anställning som volontärmusiker med uppgift att förankra och inspirera till gospelmusik.

Målet med det andra året är att:

  • Utveckla individuell färdighet i att leda gospel
  • Få erfarenhet i att arrangera gospelevent
  • Utveckla arbetsmetoder för att förankra och sprida gospel
  • Få kunskap om gospelns roll i medborgarrättsrörelsen
  • Reflektera kring gospel utifrån ett globalt perspektiv
  • Få en fördjupad förståelse av gospelns budskap


Ingen vecka är lik den andra - och du ställs hela tiden inför nya utmaningar. Stor del av utbildningen är praktisk, "se och lär", och under läsåret jobbar man med/tar del av olika Gospelskolprojekt, workshops, föreläsningar, konserter, gästlärare, körledning, turnéer och andra events! Du tar också del av arbetet med Stockholm Gospels övriga verksamhet, såsom planering och utförande!

"Den här utbildningen är rolig, lärorik, givande och unik samt utmanande. Under bl.a. konserter får du möjlighet att leda men också att sjunga i grupp eller som solist"

Vad krävs för att få gå ett andra år med gospellinjen?
Du skall ha gått en gospellinje tidigare eller ha motsvarande grundkunskaper. Kontakta gärna folkhögskolans gospellärare om du är intresserad av en plats.

Vad gör man på den "anställda delen"?
Din uppgift som anställd volontär för gospel blir att besöka konfirmandgrupper, körer, församlingar, skolor etc och ha workshops med gospelmusik som tema.

Antalet platser: 5st

För mer information
Kontakta gärna Lasse Axelsson (lasseaxelsson@telia.com)

Anmälan
Senast den 1 april till Glimåkra folkhögskola, på ordinarie Ansökningsblankett.